Ideologic

Ideologic

Stephen O’Malley

Dømkirke

Posted: Sep 23, 2008

Dømkirke

Correspondence from Nix Mollerhaug: "Magnar the choir director who supported SUNN O)))'s Bergen Cathedral concert, which became the "Dømkirke" 2LP recently sacked by the Church! He turns 70 recently and he's kicked out of the church, away from his beloved organ.. Really bad. And he's really happy about the double levels of the title of the record... You see a lot of folks in the church system hate him because of his belief in non-commercial music. He's been refusing a lifetime to have dumb gospel in the Cathedral... Church of judgement indeed."

Translation of excerpt of below article:

"Award-winning. Magnar Mangersnes is one of the most recognized church musicians. He has been domkantor in Bergen since 1971, has received a number of honor are for his church's musical efforts and is a knight of 1 Class Order of St. Olav."

::::

Til kamp for 70-åringene
Av Jarle Kallestad

Seniorsaken kaster all sin tyngde inn i kampen for at Magnar Mangersnes (69) får fortsette som domkantor i Bergen.
Av Jarle Kallestad
Publisert 15.09.2008 - 09:56 Oppdatert 15.09.2008 - 13:08
Tips en venn om denne saken
Skriv ut denne siden

Interessorganisasjonme med kamp mot aldersdiskriminering i arbeidslivet som en av sine hjertesaker, har løftet Mangersnes-saken opp som en nasjonal prinsippsak, hvor de vil teste ut Arbeidsmiljølovens paragraf 13-1 og det denne paragrafen sier om forbud mot diskrimering på grunn av alder.

Snart 70. Forbudet mot blant annet aldersdiskriminering kom inn i loven som følge av et EU-direktiv i 2000.

Kirken i Bergen mener derimot Mangersnes bør forlate orgelkrakken og legge fra seg dirigentstokken når han neste måned fyller 70 år.

Sjokk. Mangernes selv sier til Vårt Land at han hverken er bitter eller sint, men oppgitt. 30. april - et halvt år før sin 70-årsdag - mottok han det han opplever som et oppsigelsesbrev fra sin arbeidsgiver, Bergen kirkelige fellesråd (BKF).

– Det var et sjokk å få et slikt brev, sier Mangersnes.

«Integritet». Seniorsaken er overbevist om at Bergen kirkelige fellesråd (BKF) vil «ta til fornuft» og gi Magnar Mangersnes anledning til å fortsette som kirkemusiker i byens domkirke.

– Dette handler om kirkens integritet som moralsk institusjon, sier informasjonssjef i Seniorsaken, Dag Bredal, til Vårt Land.

Søker råd. Bergen kirkelige fellesråd (BKF) vil rådføre seg med KA (Kirkens Arbeidsgiver- og interessorganisasjon) for å være sikre på at vi ikke har gjort noe juridisk galt.

Prisbelønt. Magnar Mangersnes er en av Norges mest anerkjente kirkemusikere. Han har vært domkantor i Bergen siden 1971, har mottatt en rekke æresbevisninger for sin kirkemusikalske innsats og er ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Les mer om saken i papirutgaven mandag.

From Vårtland Press: http://www.vl.no/kristenliv/article3786412.ece

Foto Jarle Kallestad Magnar Mangersnes nærmer seg 70, men vil gjerne fortsette som domanktor i Bergen.