14 12 2009
#2421
13 12 2009
#2420

I saw SUNN O)))

Cool fan video... and the concert discussed.

11 12 2009
#2419

Attila's influence


2419-1.jpg


2419-2.jpg


2419-3.jpg


2419-4.jpg


2419-5.jpg

Marilyn Manson seems to have been highly influenced by SUNN O))) image, as he clearly unveiled in St Petersburgh November 20th, nearly 2 months after this image of Attila at Brooklyn Masonic Temple was printed in the New York Times.

11 12 2009
#2418

THREADS

Minehead always reminds me of this classic... try watching with "Daudi Baldrs" as the soundtrack.

10 12 2009
#2417

SUNN O))) EU M&D part 2

SUNN O)))
Monoliths & Dimensions
EU mk 2 2010

SUNN O))) is proud to present our second European tour supporting Monoliths & Dimensions. We return to Scandinavia and Portugal for the first time since 2006, and do an extended jaunt in both France and Spain. The lineup on stage will be Anderson & O'Malley, Attila Csihar and Steve Moore (Stebmo).... and O))) will also operate as a duo performing the Shoshin/Grimmrobe demos in their entirety in for 2 special concerts, in Stockholm and Oslo, supported by VOV (Attila Csihar solo). Salt Lake Cities brutal duo will support the majority of the tour, and we are pleased to be playing together with Pharaoh Overlord in Helsinki, and Maja S.K. Ratkje & Lasse Marhaug in Oslo. Prepare for the most powerful, refined and mutated version to date.

Tue 19/1 Fin Helsinki Tavastia (w/ Pharoah Overlord)
Wed 20/1 Se Stockholm Fylkingen (Shoshin/Grimmrobes duo w/ VOV)
Thu 21/1 No Oslo Storsalen (w/ Maja S.K. Ratkje / Lasse Marhaug)
Fri 22/1 No Oslo Klubben (Shoshin/Grimmrobes duo w/ VOV)
Sun 24/1 Dk Copenhagen Vega (w/ Eagle Twin)
Mon 25/1 De Bielefeld Forum (w/ Eagle Twin)
Tue 26/1 Nl Amsterdam Paradiso (w/ Eagle Twin)
Wed 27/1 Fr Lille Aeronef (w/ Eagle Twin)
Fri 29/1 Fr Reims La Cartonnerie (w/ Eagle Twin, Him & Ikuko Harada)
Sat 30/1 Fr Poitiers Le Confort Moderne (w/ Eagle Twin)
Mon 1/2 Es Vigo Festival Sinsal (w/ Eagle Twin)
Tue 2/2 Pt Lisbon ZDB @ LX Factory (w/ Eagle Twin)
Wed 3/2 Es Madrid Sala Caracol (w/ Eagle Twin)
Thu 4/2 Es Barcelona Sala Apolo (w/ Eagle Twin)
Sat 6/2 Fr Paris Point Ephemere (w/ Eagle Twin)

09 12 2009
#2416

BANKS VIOLETTE

BANKS VIOLETTE
SOPHIE RISTELHUEBER
Picture This! - NARCISSE TORDOIR

Opening: 13 december 2009 om 11u,
Aansluitend lunch, verzorgd door jour de fête, van 13u tot 17u
(€ 25,00 leden / € 30,00 niet-leden)
inschrijven via beatrice.pecceu@museumdd.be.

Tentoonstelling: 13 december 2009 - 14 februari 2010,
dinsdag t/m zondag van 10u-17u/ gesloten op 24, 25, 31 december 2009 en 1 januari 2010.


13.12 - 14.02 Banks Violette

Banks Violette, atelier New-York, 2009
Info

De kille en minimalistische beeldtaal die Banks Violette (1973 New York) gebruikt, verwijst naar de donkere kant van de Amerikaanse cultuur zoals de gothic scene, satanische rituelen, deathmetal,... Zijn installaties insinueren geweld, agressie en het excessieve, zonder in anekdotiek te vervallen. Ze worden beleefd als settings of decors die een desolate sfeer oproepen, alsof er een gewelddadige actie of performance heeft plaatsgevonden. De bevreemdende sfeer wordt versterkt door het materiaalgebruik en de ruimtelijke ingrepen. Aan de hand van sculpturen en ruimtelijke installaties zal Banks Violette de tentoonstellingsruimte van het MDD vullen met een beklijvende spanning, zo een duistere en abstracte interpretatie makend van onze westerse cultuur.

The cold, minimalist visual language Banks Violette (b. 1973, New York) uses, refers to the dark side of American culture: the gothic scene, satanic rituals, death metal,... Violette's installations evoke violence, aggression and excess, without lapsing into anecdotalism. They are perceived as settings or decors that evoke a desolate mood, as if they were the scene of some violent act or performance. The alienating atmosphere is intensified by the materials used and the spatial interventions. Banks will fill the exhibition hall of the museum Dhondt-Dhaenens with sculptures and three-dimensional installations, creating a sustained tension and presenting a dark and abstract interpretation of our Western culture.

www.galerierodolphejanssen.com

13.12 - 14.02 Sophie Ristelhueber

Sophie Ristelhueber, atelier Parijs, 2009
Info

De Franse kunstenaar Sophie Ristelhueber (1949 Parijs) gebruikt het medium fotografie voor een onderzoek naar onze realiteit dat totaal verschilt van de bedoelingen van journalisten en fotoreporters. Voor haar werk zoekt ze regelmatig broeihaarden van onze hedendaagse samenleving op. Veel meer dan een louter presenteren van de werkelijkheid, gaat ze via haar werk een onderzoek voeren naar de sporen van menselijke aanwezigheid, naar de constructieve en de destructieve krachten, naar observatie en representatie van de betekenis van wat gefotografeerd wordt. Voor het tentoonstellen van haar werk kiest Sophie Ristelhueber steeds resoluut voor een fysieke beleving van haar beelden, dit door het formaat, de reproductietechniek en de manier van presentatie.

The French artist Sophie Ristelhueber (b. 1949, Paris) uses the medium of photography to study our reality - a reality that is entirely different from that intended by journalists and photo reporters. Ristelhueber's work often takes her to centres of conflict. She not merely presents reality, but through her work she studies the traces of human presence, constructive and destructive forces, and she raises questions concerning the observation and representation of the meaning of that which is photographed. As she exhibits her work, Ristelhueber chooses resolutely for a physical experience of the images, which is obvious from the size, reproduction technique and the manner of presentation.

www.icp.org

13.12 - 14.02 Picture This! - Narcisse Tordoir

Narcisse Tordoir, atelier Antwerpen, 2009
Info

De Belgische kunstenaar Narcisse Tordoir (1954 Mechelen) herdenkt permanent de betekenis van schilderkunst. Zijn werk laat zich niet terugvoeren tot een onveranderende en statische beeldtaal, maar is integendeel steeds op zoek naar nieuwe bronnen, andere mogelijkheden. Zijn recent werk bestaat uit composities, vaak op zeer groot formaat, waarin allerlei elementen en figuren samenkomen. Meestal ontstaan ze uit foto’s, tekeningen en zelfgemaakte ensceneringen in het atelier. In zijn schilderijen maakt hij ook onder meer gebruik van zeefdruktechnieken, airbrush en drippings, die samen een complex visueel spel creëren.

The Belgian artist Narcisse Tordoir (b. 1954, Mechelen) constantly reminds us of the meaning of painting. Tordoir's work cannot be reduced to an unchanging and static imagery, as the artist is permanently searching for new sources and other possibilities. The recent work consists of (often large sized) compositions that feature various elements and characters. The work is usually based on photographs, drawings and self-made stagings in the artist's workshop. In his paintings, the artist uses silkscreen techniques, airbrush and drippings, which together create a complex visual play.

Gelijktijdig loopt er in het CC Mechelen ook een tentoonstelling van Narcisse Tordoir voor meer informatie, klik op onderstaande link:

www.narcissetordoir.com
www.cultuurcentrummechelen.be

Patroons:
Léon Eeckman Verzekeringen nv - Christie's - Europabank - De Trog - Duvel - Lecoutere - Promo Fashion - Pierre Verschaffel - X. Donck Partners Architecten - anonieme schenkers
Schenkers
Klara - Knack - Filliers - Westmalle - Illy - Levis - Carton-D'Huyvetter - Vertronics
Met steun van:
Ministerie van de Vlaamse Overheid - Provincie Oost-Vlaanderen - Gemeentebestuur Sint-Martens-Latem

uitschrijven / privacy policy

www.museumdd.be / Museumlaan 14 / BE-9831 Deurle, België
T:+32 (0)9-282.51.23 / F:+32 (0)9-281.08.53 / info@museumdd.be

09 12 2009
#2415

A Burzum Story: Part XII

A Burzum Story: Part XII - Belus

When I used the name "The White God" for my next album I had no idea it would stir up so much fear and irrational emotions. To me this is just a nickname of Baldur, whom the album is all about. No ambiguity intended. The truth is I announced the release of "The White God" at this early point to ease the pressure on the www.burzum.org host. He was getting tired of having to tell individuals contacting him that he didn't know when the next album would be due, what its name was going to be or anything else. With the article this problem was solved.

With a title including the word "white" it apparently isn't possible to slip under the radar of the racist "Western" media. To take away their excuse to spread their anti-Varg/anti-Burzum hate-propaganda when (and before) the album is released I have decided to change the album title. These self-loathing fools have no interest in the music anyway, and because of that I don't want their attention - and I won't get it if I use a title that doesn't give them an excuse to attack me.

The new title of the album is, as You might have guessed from the title of this article, "Belus", the so-called Indo-European name for Baldur/the White God. I could have used any European name for this deity, but I chose this one because it is the oldest known name and because it is pan-European.

"Belus" will be released on Byelobog Productions March-April next year, with eleven new tracks; nine metal tracks and an ambient intro and outro, and about 50+ minutes of music (the long outro not included). The lyrics are all in Norwegian, but French and Russian translations will be available on burzum.org asap -- possibly even before the release of the album.

That'll be all for now.
Respectfully,
Varg Vikernes
(November 2009)

09 12 2009
#2414

A Burzum Story: Part XI

A Burzum Story: Part XI - Birds Of A Feather Flock Together

When I speak through www.burzum.org I always imagine that I speak only to Burzum fans. If not a Burzum fan, why would You visit this site? Judging from the response to the A Burzum Story: Part X - "The White God", this is not the case. Or maybe it is, in which case I have a whole lot of fans in the media.

When these apparent Burzum fans in the media report the news that Burzum will release another album, the reaction is kind of weird. Most of them have been honourable enough to both print the whole article, or at least most of it, and tell their readers where they got the news from. This is correct and lawful journalism, when dealing with copyrighted material. "Hurray" to You for that.

Apparently my comparing of black metallers with the stereotypical Negro and homosexuals is not taken lightly in "the real world". Because of my thoughtless remarks I am, according to them or their readers, both a vile racist and homophobic, and should ideally be stone to death for being intolerant. Naturally.

The problem is that my remarks aren't really homophobic. What I do is simply point at the obvious facts; some black metallers dress, walk, talk, look and act like stereotypical homosexuals. Both the black metallers in question and the stereotypical homosexuals obviously buy their clothes, their make-up and jewellery from the same "laces & leather" shops. They wear the same clothes, the same make-up and the same jewellery. So they do dress and look like the stereotypical homosexual. End of discussion.

The funny thing is that I never really stated if this was a bad thing or not. Maybe I in fact think dressing and looking "gay" is okay, but perhaps not for black metallers, who think of themselves and try to present themselves as some sort of "dark warriors"? Who can tell? I surely never said anything about that in my article. So, when readers of my words react so strongly it is because they are homophobic: they obviously think that dressing and looking like homosexuals is a bad thing. Maybe they should take a look in the mirror and think for a minute before they start attacking me for being homophobic?

When it comes to the "racist remark" I can only apologize to You all. I obviously live in a different world, where one can discuss ones perception of reality without any fear of harassment; a world of tolerance and respect, a world of intellectual debate and honesty. Some of You apparently don't, so when I speak I must be careful. I must say, though, that if You don't like what I say to my fans on www.burzum.org, then please don't read or refer to my articles. It's a free world, and You are free not to read my articles. I want to point out that my so called "racist remark" was actually not intended to be racist or to offend anyone but the black metallers in question, whom I happen to know have indeed some strong views and opinions. It was purely meant to draw attention to how some black metal artists are more and more acting and living a lifestyle like the individuals they at least in private claim to despise.

When it comes to the title of the next album, "The White God", this has nothing to do with "race" or "skin colour" or anything like that. Please stop this nonsense about "The White God" being a racist album. This album is about Baldr, known as "The White God", because he is a solar deity and because he is pale after spending time in the realm of the dead. I don't use the Baldr name because I want to speak to all the different cultures of Europe, and we all happen to have our own name for this deity. The British/Picts/Gaulls called him Belenus, the Greeks called him Apollon, the Romans Apollo, the Scytho-Slavs Byelobog, and so forth, and before that we all called him Belus. However, we all know him as the White God, and therefore I use this as the title for my album.

The next album is a description of a part of our culture that most of us have forgotten all about. I know this interest many of You, or at least many of the Burzum fans (as surely not all the readers of this are Burzum fans). Maybe You should wait and see for Yourselves, before You start "burning books", like some certain ignorant predecessors in history.

Thank You for the attention, and for being able to bring some colour to Your lives.
Respectfully,
Varg Vikernes
(19.11.2009)

09 12 2009
#2413

SOMA mag


2413-1.jpg

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

[ARCHIVE]

ideologic.org | ©2018